Regeringens Finanslovsudspil

Forslaget er regeringens udspil til, hvordan budgettet skal se ud i det kommende folketingsår. Der er i første omgang tre andele, dronningen, den kongelige familie, og folketinget. Hvad angår de første to kan man nøjes med at bemærke, at Prinsgemalen og Prinsesse Benedikte begge får deres årpenge i dronningens sektion, og at man med den kongelige familie mener Kronprins Frederik og familie, Prins Joachim og familie, og Prins Ingolf og familie. Alt det er på faste ydelser, der ikke ændrer sig meget fra år til år. For begge er driftsomkostningerne faktisk faldet med godt og vel ½ million kroner siden 2011.

Alle poster indenfor Folketinget er til gengæld blevet dyrere. Folketinget selv med omkring 0,3 millioner, Ombudsmanden og stab med 7, statsrevisorerne med 5, og udgifterne til pensioner for tidligere folketingsmedlemmer er steget med 9. Der er uden for de tre også eks. rigsombudsmanden på Grønland og ulandsbistand, der ligesom kongehuset mere er en fast udgift end noget, man kan skrue på. Desuden findes der budgetter for alle ministerierne, der også alle har områder, de har faste udgifter til. Det kan eks. bemærkes, at optaget på bacheloruddannelser er fordoblet siden 2008, imens folkeskolen budgetteres til at bære 5 millioner billigere end i 2011.

Finanslovsforslaget er 3340 sider, så det kan generelt anbefales, at man slår op under eks. det ministerium, man finder interessant (hvor går kulturpengene eks.?), og så kigger på budgetterne under den sektion. Det er på den givne plads her umuligt at give et fyldestgørende resumé af alting.

Lavet af: Christina Fjelstrup

Gå til L 1: Forslag til finanslov for finansåret 2015.

0 KOMMENTARER TIL RESUMÉ

Der er endnu ingen debatindlæg...

Du burde være logget ind for at kommentere...Mit indlæg er forslaget.
Informér om nye indlæg i denne debat?