Dette forslag er fra folketingssamlingen 2011-12 og er derfor afsluttet både i Folketinget og på Parlamentet.dk.
STATUS I FOLKETINGET
Vedtaget
STATUS I PARLAMENTET.DK
Vedtaget
FAKTA OM L 158
Fremsat af: Bjarne Corydon (S)
Fremsat dato: 13.04.2012
Samling: 2011-12
Ministerium: Finansministeriet
Udvalg: Udvalget for Forretningsordenen (UFO)
Ingen brugere har skrevet et resumé af dette forslag endnu...
Formålet med lovforslaget er at ændre lov om vederlag og pension m.v. for ministre på to punkter. Det gælder reglerne om størrelsen af grundvederlaget for ministre og reglerne om beregning af eftervederlag m.v. for afgåede ministre.
I overensstemmelse med en tilkendegivelse fra den daværende regering i forbindelse med ”Aftale om genopretning af Danmarks økonomi” (maj 2010) blev ministervederlag nedsat med 5 pct. i årene 2011 og 2012. Regeringen finder, at nedsættelsen også bør gælde i årene 2013, 2014 og 2015. Lovforslaget fremsættes med sigte herpå. Samtidig sker der en teknisk opskrivning af grundvederlagets grundbeløb. Denne opskrivning har ingen betydning for størrelsen af det udbetalte vederlag.
Endvidere indebærer lovforslaget, at der ved beregning af eftervederlagsperiode for afgåede ministre ikke kan medregnes tidligere ministerperioder, der allerede har udløst eftervederlag. Rigsrevisionen kritiserede i beretning om revisionen af statsregnskabet for 2010 den måde, ministres eftervederlag beregnes på, hvorefter eftervederlaget beregnes ud fra alle ministerperioder og dermed også for perioder, som der er udbetalt eftervederlag for tidligere. Regeringen kan tilslutte sig Rigsrevisionens opfattelse og fremsætter derfor forslaget om ændring.
Efter folketingsvalgloven har Folketingets formand ret til vederlag og eftervederlag, der svarer til vederlag og eftervederlag til statsministeren. De foreslåede ændringer af lov om vederlag og pension m.v. for ministre vil derfor også omfatte Folketingets formand.
Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.
Der er endnu ingen debatindlæg...