Dette forslag er fra folketingssamlingen 2012-13 og er derfor afsluttet både i Folketinget og på Parlamentet.dk.

L 186: Bemyndigelse til at fastsætte regler om obligatorisk digital levering af meddelelser til optagelse i Statstidende (Forslag til lov om ændring af lov om Statstidende. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om obligatorisk digital levering af meddelelser til optagelse i Statstidende). )

L 186: Digital levering til Statstidende

STATUS I FOLKETINGET

Vedtaget

Afstemningsresultat

STATUS I PARLAMENTET.DK

Vedtaget

Afstemningsresultat

FAKTA OM L 186

Fremsat af: Finansminister Bjarne Corydon (S)

Fremsat dato: 13.03.2013

Samling: 2012-13

Ministerium: Finansministeriet

Udvalg: Kommunaludvalget (KOU)

L 186 på folketinget.dk

Hvad er et lovforslag?

Ingen brugere har skrevet et resumé af dette forslag endnu...

Fremsættelsestalen Vis lovtekst

Statstidende.dk indeholder offentlige meddelelser med retsvirkning for borgere, virksomheder og myndigheder. Informationsleverandørerne til Statstidende er hovedsageligt domstolene, advokater og offentlige institutioner.

Det er regeringens mål, at 80 pct. af al skriftlig kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af 2015. Det foreliggende lovforslag er et af elementerne i opnåelsen af dette mål.

Formålet med lovforslaget er at give finansministeren hjemmel til at udstede en bekendtgørelse, der gør det obligatorisk at indrykke digitalt i Statstidende. Dette vil enten kunne ske via online indtastning eller via system-til-system løsninger fra fx retternes fagsystemer.

Siden 2005 er Statstidende kun udkommet elektronisk, hvorfor en obligatorisk digital indrykning vil betyde, at Statstidende bliver fuldt ud digitaliseret. I dag er ca. 32 pct. af indrykningerne digitale.

Obligatorisk digital indrykning af meddelelser vil effektivisere driften af Statstidende med både administrative og økonomiske fordele til følge. Dermed kan priserne for indrykning sættes ned, og det bliver billigere og nemmere for virksomheder, borgere og offentlige institutioner at indrykke meddelelser i Statstidende.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale forslaget til det Høje Tings velvillige behandling.

Tidsplan i Folketinget

Fremsat
13.03.13
1. behandling
04.04.13
2. behandling
31.05.13
3. behandling
04.06.13

Tidsplan på Parlamentet.dk

Debat
13.03.13
Afstemning start
08.05.13
Afstemning slut
03.06.13

Der er endnu ingen debatindlæg...

Du burde være logget ind for at kommentere...Mit indlæg er forslaget.
Informér om nye indlæg i denne debat?