B 153: En uvildig undersøgelse af SKATs behandling af oplysninger vedrørende skattesnydere (Forslag til folketingsbeslutning om en uvildig undersøgelse af SKATs behandling af oplysninger vedrørende skattesnydere.)

B 153: Skattesnydere og SKAT

STATUS I FOLKETINGET

Bortfaldet

STATUS I PARLAMENTET.DK

Afstemning

Afstemningsresultat

FAKTA OM B 153

Fremsat af: Frank Aaen (EL), Stine Brix (EL), Finn Sørensen (EL)

Fremsat dato: 07.04.2015

Samling: 2014-15 (1. samling)

Ministerium: Skatteministeriet

Udvalg: Skatteudvalget (SAU)

B 153 i Folketinget

Hvad er et beslutningsforslag?

Ingen brugere har skrevet et resumé af dette forslag endnu...

Beslutningsforslag som fremsat

Regeringen pålægges at igangsætte en uvildig undersøgelse af forløbet af SKATs behandling af lister fra HSBC og andre banker over mulige skattesnydere i millionklassen, der har brugt skattely. Undersøgelsen skal omfatte perioden fra og med januar 2008 til og med februar 2015.

Bemærkninger til forslaget

Selv om SKAT i mange år har haft kendskab til at kunne få oplysninger om mulige skattesnydere i millionklassen, har SKAT først i 2015 indhentet de nødvendige lister og oplysninger for at kunne undersøge disse sager.

SKAT har afleveret en redegørelse om sagen, der ikke svarer på essentielle spørgsmål, f.eks. om, hvem i SKAT der har truffet beslutninger om ikke at udnytte de muligheder, der var. Det har heller ikke været muligt at få at vide, hvorfor SKAT overså en politisk aftale fra maj 2010 om, at der i alle tilfælde med en mulighed for at indhente lister over mulige skattesnydere skulle ske en politisk stillingtagen.

Trods redegørelse, samråd med skatteministeren i Skatteudvalget og en lang række spørgsmål fra Folketinget er det ikke lykkedes at få sagen klarlagt. Det har i afgørende grad været pressen, der har gravet vigtige oplysninger frem. På den baggrund er forslaget, at der er brug for en uvildig undersøgelse, hvori f.eks. en advokat kan få adgang til alle relevante oplysninger for at afdække forløbet, dels for at placere ansvaret for et forløb, der kan have kostet statskassen et stort milliontab, dels for at sikre, at noget tilsvarende ikke gentager sig.

Tidsplan i Folketinget

Fremsat
07.04.15
1. behandling
2. behandling

Tidsplan på Parlamentet.dk

Debat
07.04.15
Afstemning start
14.04.15
Afstemning slut

Emneord: skattesnyd skat

Relaterede forslag:

04.04.2016 B 166: Oprettelse af en taskforce til kontrol af Ubers erhvervsmæssige personbefordring

31.03.2016 B 116: Annullering af planlagte besparelser i SKAT

11.11.2015 L 46: Indførelse af land-for-land-rapportering for store multinationale koncerner, gennemførelse af ændring af direktiv om administrativt samarbejde på beskatningsområdet m.v.

11.11.2015 L 45: Skattemæssig behandling af negative renter, forrentning af pensionsafkastskat og renter vedrørende visse pensionsordninger m.v.

05.05.2015 L 204: Politiets Efterretningstjenestes adgang til oplysninger om flypassagerer i terrorsager m.v. og SKATs håndtering af oplysninger om flypassagerer i forbindelse med toldkontrol m.v.

Der er endnu ingen debatindlæg...

Du burde være logget ind for at kommentere...Mit indlæg er forslaget.
Informér om nye indlæg i denne debat?