Dette forslag er fra folketingssamlingen 2011-12 og er derfor afsluttet både i Folketinget og på Parlamentet.dk.

B 8: En kompensationsordning for manglende gennemførelse af boligpakken (Forslag til folketingsbeslutning om en kompensationsordning for manglende gennemførelse af boligpakken.)

B 8: En kompensationsordning for manglende gennemførelse af boligpakken

STATUS I FOLKETINGET

Forkastet

Afstemningsresultat

STATUS I PARLAMENTET.DK

Forkastet

Afstemningsresultat

FAKTA OM B 8

Fremsat af: Torsten Schack Pedersen (V), Ellen Trane Nørby (V), Benedikte Kiær (KF), Brian Mikkelsen, Brian Mikkelsen (KF)

Fremsat dato: 27.10.2011

Samling: 2011-12

Ministerium: Skatteministeriet

Udvalg: Skatteudvalget (SAU)

B 8 i Folketinget

Hvad er et beslutningsforslag?

Ingen brugere har skrevet et resumé af dette forslag endnu...

Beslutningsforslag som fremsat

Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om en kompensationsordning for den manglende gennemførelse af boligpakken så hurtigt som muligt.

Pakken skal indeholde en midlertidig suspension af tin?glysningsafgiften på skøder ved køb af ejerbolig fra den 20. august 2011 til og med den 3. oktober 2011, midlertidig skattefrihed for ejendomsværdiskat for ejerboliger, der er blevet overtaget fra den 20. august 2011 til og med den 3. oktober 2011, og midlertidig skattefrihed for kommunal grundskyld for ejerboliger, der er blevet overtaget fra den 20. august 2011 til og med den 3. oktober 2011.

Skattefriheden for ejendomsværdiskat og grundskyld skal gælde til udgangen af 2012.

Der skal anvises fuld finansiering af pakken via besparelser på det offentlige forbrug. Pakken må ikke finansieres via højere skatter og afgifter i andre dele af skattesystemet.

Bemærkninger til forslaget

VK-regeringen fremlagde før folketingsvalget forslag om en håndsrækning til det stillestående danske boligmarked. Forslagene blev lanceret i pressen af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen lørdag d. 20. august 2011. Samme dag bakkede Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti op herom med tilsvarende forslag.

VK-regeringen præsenterede de endelige forslag til tiltag i en ny boligpakke med forslag til en samlet vækstpakke, »Holdbar vækst«, som blev lanceret den 23. august 2011. I »Holdbar vækst« er det forudsat, at de foreslåede tiltag til igangsættelse af aktiviteten på boligmarkedet skal have virkning fra den 20. august 2011, hvor forslagene blev lanceret.

I »Holdbar vækst« er der anvist fuld finansiering af de samlede tiltag i forslaget til en ny vækstpakke. Tiltagene til at sætte gang i boligmarkedet blev foreslået finansieret med varige finansieringselementer fra den midlertidige boligjobordning.

Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti har alle i løbet af valgkampen tilkendegivet, at de efter et valg ville gennemføre forslagene til at sætte gang i boligmarkedet. Statsminister Helle Thorning-Schmidt har endog efter valget garanteret for boligpakkens gennemførelse. Boligpakken fremgår dog ikke af regeringsgrundlaget, og regeringen har ikke udvist vilje til at fremsætte lovforslag, der kan gennemføre boligpakken.

Da der således i perioden fra den 20. august 2011 til den 3. oktober 2011, hvor statsministeren endelig aflyste boligpakken, har været et betydeligt parlamentarisk flertal for tiltagenes gennemførelse efter et valg, er det forslagsstillernes opfattelse, at der kan være danskere, som i perioden den 20. august til den 3. oktober 2011 har handlet bolig i tiltro til boligpakkens gennemførelse.

Forslagsstillerne foreslår derfor en midlertidig fritagelse for tinglysningsafgift, ejendomsværdiskat og grundskyld for personer, som har handlet (overtaget) bolig i perioden fra den 20. august til og med den 3. oktober 2011, hvor det blev klart, at regeringen alligevel ikke som lovet ville gennemføre boligpakken.

Tidsplan i Folketinget

Fremsat
27.10.11
1. behandling
24.11.11
2. behandling
15.12.11

Tidsplan på Parlamentet.dk

Debat
27.10.11
Afstemning start
07.12.11
Afstemning slut
14.12.11

UDVALGT INDLÆG IMOD

Thomas Huulbæk Titanium
[...] der kan være danskere, som i perioden den 20. august til den 3. oktober 2011 har handlet bolig i tiltro til boligpakkens gennemførelse. Humlen og hele den saglige begrundelse for forslaget. At…

GÅ TIL INDLÆG

27. Okt 2011 13:50
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

[...] der kan være danskere, som i perioden den 20. august til den 3. oktober 2011 har handlet bolig i tiltro til boligpakkens gennemførelse.

Humlen og hele den saglige begrundelse for forslaget. At nogen har haft en tiltro til, at et endnu ikke sammensat folketing vil gennemføre en lovgivning er ikke ensbetydende med, at de personer skal kompenseres fordi de tog fejl i deres antagelse.

Det giver simpelthen ingen mening.

Det virker - overraskende nok - som om, at der kun er tale om en markering fra Venstre side; ikke om et reelt politisk forslag.

16. Dec 2011 09:00
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Ole Birk Olesen sagde følgende under debatten om forslaget (som LA stemte for):

Af disse tre grunde synes vi, at det her er et ret tåbeligt forslag, men vi har så en grund til, at vi alligevel stemmer for det, og den er, at Liberal Alliance går ind for et lavere skattetryk, og det her forslag vil sænke skattetrykket for danskerne. Det er nemlig finansieret ved besparelser i de offentlige udgifter, og dermed kan man få en reel skattelettelse – om end en meget minimal, men dog en reel skattelettelse ud af det. Og Liberal Alliance går ind for skattelettelser. Vi er imod alle de begrundelser, som VK har haft for det her. Vi er imod alle de begrundelser, som Socialdemokratiet og SF havde for at fremlægge et lignende forslag i valgkampen. Vi har vores egen begrundelse, nemlig at vi går ind for et lavere skattetryk. Derfor stemmer vi ja.

Du burde være logget ind for at kommentere...Mit indlæg er forslaget.
Informér om nye indlæg i denne debat?