Første indlæg

af Thomas Huulbæk Titanium den 6. Januar 2011 Thomas Huulbæk Titanium

Der er nu udviklet et simpelt debatsystem, hvor alle medlemmer kan oprette indlæg. Det er ikke færdigudviklet og dette indlæg er bare en test.

Ifølge den danske grundlov må medlemmerne af Folketinget højst sidde fire år, hvorefter der skal udskrives valg til Folketinget. Det er den siddende statsminister, der kan udskrive valget, også selvom der ikke er gået fire år.

Læst 4393 gange

Emneord: Indlægget er ikke tagget...

Relaterede artikler:

Vi fandt ingen relaterede artikler...

06. Jan 2011 14:32
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Dette er en testkommentar til første indlæg i debatsektionen. Mere er der nok ikke at sige om det!

10. Apr 2011 12:24

Glæder mig til at debat-siderne kommer op og køre smile

Som du ved har jeg gjort mig en del tanker om dette emne, og direkte demokrati skal før eller siden nødvendigvis blive en realitet, så vi kan ligeså godt starte på det nu!
Rent politisk er jeg dog lidt usikker på om man kan “nøjes” med den vinkling, eller om man ikke også skal have andre parametre ind over, feks at man forslags vis står for flere midler til miljø-teknisk udvikling, det bare som et forslag, at man på det område har ambitioner og forventer at evt. indvalgte politikere kører den sag som politisk målsætning. Afstemningerne fortsætter som normalt, men at man stiller forventninger om at indvalgte arbejder for visse formål, alt sammen for at skubbe nogle sager fremad, som jeg tror at folk også udefra vil kunne bifalde, men også for ikke at stille evt. indvalgte uden agenda.

Jeg mener stadig at partiet bør have en fast ledelse for at modvirke evt. forsøg på magtovertagelse, der bør konstrueres regler mod det værste vanvid på den kant.

Og så lige en ide, hvad med at søge fondspenge til opstarten? (jeg har ikke lige en halv mil.

10. Apr 2011 12:25

Hvad med at lave en side med “sidste nyt” og kalender, så at vi glade optimister kan følge med…

11. Apr 2011 11:09
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

... men også for ikke at stille evt. indvalgte uden agenda.

Det er lidt svært med en normal partilinje, men det kan godt være, at det kan konstrueres på en eller anden måde. Men jeg tror ikke, at de indvalgte kommer til at sidde uden agenda. Der vil være konkrete forslag fra medlemmerne, som de skal arbejde for.

Angående en ledelse, ja, måske, der skal i hvert fald være en bestyrelse, som er på valg. Jeg er ikke så bange for en “fjendtlig” overtagelse og hvis det skulle ske, så er det så medlemmernes valg smile Det hele handler mere om, hvordan vedtægterne tager højde for nedlukning af website og parti. Der skal selvfølgelig være noget beskyttelse dér (men det må vi hellere diskutere under vedtægterne).

Hvis du finder en passende fond, så skal jeg nok sørge for ansøgningen wink

God idé med sidste nyt og kalender, når jeg engang lige har tid…

11. Apr 2011 14:33

Vedtægter kan ændres, og bestyrelser kan blive indvalgt, derfor findes der desværre mulighed for magtovertagelse, specielt i starten hvis partiet er lille.
Der skal være regler der gør det næst indtil umuligt at ændre partiets hensigt og grundliggende regler, ellers vil det blive forsøgt, trust me, jeg har set alt, specielt i forhold til idealistiske ideer.
Hvad nu hvis feks DF beslutter sig for at betale for deres medlemmer skal gå ind i parlamentet, og på den måde pludseligt hælder 230,000 nye medlemmer ind i partiet, tror du så ikke at de har en anden agenda end du og jeg?
Jeg er ret sikker på at det vil blive forsøgt, vi taler realpolitik her, og ikke idealisme. Hvis et parti kan skaffe sig magt over nogle stemmer i en mandatperiode, vil det være ubetaleligt meget værd, tænk hvis vore stemmer er midt på vægtstangen, så vil folketinget, og dermed danmarks politik blive bestemt af hvis at vi evt. har sovet i timen og lavet for løse regler.

Husk lige på at der aldrig er forsøgt noget lignende i DK før som dette “direkte demokrati”, og hvor skrøbeligt vores folketing er lige nu hvor EU reelt har magten. De sidste dråber af magt er jeg ret sikker på at de siddende partier vil gøre alt for at beholde.

Hvordan vil du lade medlemmerne angive hvad de vil og styre de evt. indvalgtes agenda?

11. Apr 2011 15:22
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Jeg ville i hvert fald byde 230.000 medlemmer hjerteligt velkommen! smile

Men jeg er enig - der skal være paragraffer i vedtægterne, der sikrer Parlamentet.dk’s eksistens så godt som overhovedet muligt.

Min idé til processen angående forholdet mellem medlemmer/indvalgte er (og den kan ændres og skal også ændres):

1. Et medlem fremstiller et forslag der nok i sin form vil minde meget om Folketingets beslutningsforslag.

2. Medlemmet “finder” x antal sponsorer blandt medlemmerne. Når x antal er nået, bliver forslaget sendt videre til debat.

3. Forslaget sendes til afstemning.

4. Hvis forslaget vedtages ryger det til folketingsgruppen, der skal arbejde for det og evt. stå for udarbejdelsen af et lov- eller beslutningsforslag i Folketinget.

11. Apr 2011 17:34

Har du nogle tidsplaner for Parlamentet, er der planlagt generalforsamling, sku vi mødes?

12. Apr 2011 13:44
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Gert, ingen faste tidsplaner endnu - men masser af planlagt arbejde. Jeg skal nok holde dig behørigt informeret! smile

Du burde være logget ind for at kommentere...Informér om nye indlæg i denne debat?