Demokrati i Danmark

af Peter Ole Kvint den 28. November 2012

Hvordan indføre man demokrati i Danmark?

Læst 2619 gange

Emneord: Indlægget er ikke tagget...

Relaterede artikler:

Vi fandt ingen relaterede artikler...

02. Okt 2013 16:24
 
VERIFICERET

Velkommen til parlamentet.dk - et godt initiativ!

I.C.Hostrup skrev stykket “Mester og Lærling” i 1853, lige efter det nye demokratis indførelse i Danmark og havde allerede dengang et foruroligende godt blik for, hvordan den nye og frie presse misbrugte sin rolle og groft manipulerede med en forsvarsløs befolkning.
I dag foregår den politiske debat mest på de elektroniske mediers præmisser og bliver til ud fra den opfattelse, at folk skal underholdes.
Jeg kunne ønske mig en mere værdig form for debat og formidling hvor argumenter, og svar på modpartens argumenter var i fokus. Medierne fremmer mudderkastningen fordi den underholder. Det er også underholdningsværdien der er i højsædet, når en studievært hele tiden afbryder, eller speeder tempoet op til et ophidsende niveau, med risiko for ugennemtænkte spørgsmål og svar. - Men det fordummer os alle og fastholder os på et uvidende og argumentløst niveau.

Nu ved jeg godt at der også er programmer i TV, hvor man virkelig forsøger at komme i dybden, og lader folk tale ud, men det generelle billede er at det i dag primært handler om underholdning. - Det er sensationen og det at der af og til er nogen der dummer sig der trækker. Det er skidt for demokratiet.

03. Okt 2013 13:25
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Hej Ib og velkommen til!

Jeg tror, at du helt præcist har fanget meningen med Parlamentet.dk. smile

03. Okt 2013 14:05
 
VERIFICERET

Hej Thomas, og tak for velkomsten.
Åbningsdebatten i Folketinget viser også meget klart, at langt de fleste politikere endnu ikke har forstået at en debat primært handler om at argumentere og lytte til andres argumenter. Det synes nærmest som om det fornemmeste for en politiker er at nedgøre og latterliggøre modpartens synspunkter.
Professor i retorik v. Københavns Universitet, Christian Kock skriver i sin bog “De svarer ikke” hvorfor det ofte går galt, når politikerne og andre debattører diskuterer med hinanden og offentligheden. Vigtige debatter forplumres og forpasses, mens medierne ser ukritisk til. Taberne er borgerne der bliver hægtet af, fordi alt går op i spin - eller med Christians Kocks ord: blah, blær og blame-game. - I sidste ende er det demokratiet der lider.

03. Okt 2013 15:09
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Korrekt. Det kommer meget nemt til at handle om spillet i stedet for bolden, og det kan også være meget sjovt at følge med i; lidt ligesom jeg også gerne vil se en god film engang imellem.

Men det har selvfølgelig ikke noget med demokrati at gøre. Massemedier vil nok forklare sig med, at det er det folket vil ha’, men det er selvfølgelig bare dårlig undskyldning. Den virkelige årsag er nok bare, at det er sjovt, billigt og nemt at producere.

PS: Der er lidt rod i denne debatsektion - jeg håber vi får tid til at rydde op i den snart!

04. Okt 2013 13:18
 
VERIFICERET

Fin måde at udtrykke det på... spillet i stedet for bolden. Jeg mener heller ikke at spillet er uvæsentligt, og det kan helt bestemt være underholdende.

02. Nov 2013 07:05

Mon ikke det ville kunne blive mere nærværende for seerne og mindre mudderkastning, dersom en debat på tv foregik hen over et kaffebord, frem for at debattørerne står ved et podie, som netop mere appellerer til høj tale og retorik.

Det er for øvrigt underligt, at der ikke er nogen der har fået sat et sådant koncept i gang på en hjemmeside / you tube, hvor folk så kan se og lytte til debattører og gøre det med en kaffe-/tekop i hånden og blødt brød på tallerkenen.

Du burde være logget ind for at kommentere...Informér om nye indlæg i denne debat?