Blogger Thomas Huulbæk Titanium

Thomas Huulbæk Titanium har stiftet Parlamentet.dk. I bloggen fortæller han fortrinsvis om udviklingen af sitet og foreningen - men også om alt muligt andet, han kan komme i tanke om.

Hvad ellers?
Thomas er udvikler i sikkerheds- og supportvirksomheden, Sikker.net ApS. Han er født i 1976.

Tidligere skrevet

December 2017

14: Mens vi venter


Oktober 2016

5: Katte på forsiden


August 2015

18: Knappen med de gode historier


Juni 2015

17: Dagen før dagen


April 2015

4: Hvem skal jeg stemme på?


September 2014

9: Aarhusianske middage og medborgerskaber


August 2014

22: Et par bæredygtige kurser


Juni 2014

10: Underskriv din vælgererklæring


Maj 2014

21: Patentdomstolen - ja eller nej?


April 2014

10: Hvad NemID har kostet mig?


Marts 2014

10: Mandatometeret


Februar 2014

17: Pind og giraffen


Januar 2014

22: Tidsmaskinen


November 2013

19: Lidt om erfaringer med SKAT og Nets

11: Folketingets dummeste eller klogeste politiker


Oktober 2013

28: Hvem skal jeg stemme på?

16: Om hvordan tal læses op

4: Hvis jeg nu var Uffe Elbæk


September 2013

4: Folketingets dummeste politiker

3: Folketinget og åbne data


August 2013

4: Lidt om folketingsåret 2012-13


April 2013

30: Sommertid = kursustid

17: Statistik 101

6: Ret til… hvad?


Januar 2013

22: Det skal kunne betale sig at arbejde


Oktober 2012

12: Lidt om valgsvindel


August 2012

3: Det er fredag og jeg ringer til Duracell


Juli 2012

4: Summerschool, anyone?


Maj 2012

24: Om at vælge et valgsystem


Marts 2012

23: Modeller og andet godt


Februar 2012

16: At kontakte Socialdemokratiet

8: Vi er snart klar med NemID


Januar 2012

10: Konsensus, clearingsaftaler, grundloven og den sociale kontrakt

4: Forslag fra borgerne til politikerne - en kort status


December 2011

9: Hvad har afstemninger med Folketingets logo at gøre?


November 2011

11: Løftebrud, kontraktpolitik, newspeak & spin

2: Vil ministeren garantere… ?


Oktober 2011

28: Du skal ikke forvente svar fra dine ansatte

26: Min blog er nok lidt for meget brok

4: Man skal da læse regeringsgrundlaget?

3: Borgernes egne forslag til Folketinget


September 2011

16: Regeringen er død - længe leve regeringen

14: Folketingsvalget i 2011


August 2011

19: Har ministeren en holdning til… ?

11: Ytringsfriheden versus Markedsføringsloven

5: Mens vi venter…


Juni 2011

29: Parlamentet.dk på kampagnesporet

27: Sagde Rasmus Jarlov virkelig det?

18: Der går lige et par dage ...


Maj 2011

19: Blok, blok og atter brok

3: Historien om gebyret og andre glidebaner


April 2011

6: Lidt om Folketingets arbejde


Marts 2011

25: Mener ministeren, at… ?

11: Hvor enig jeg er med medlemmerne af Folketinget


Februar 2011

18: Den hundrede abe og andre historier


Januar 2011

29: 10 dages parlamentarisk arbejde

19: Udvikling, udvikling, udvikling

6: Blandede udviklingsbolscher


December 2010

31: Årets sidste spadestik

21: Lidt mere udvikling + design

17: Roder med afstemningssystemet

16: Søgning, blogs og teknik

15: Sygdom og flere undskyldninger

13: Hvad sker der, Thomas?!

2: De sidste par dage…


November 2010

28: Doven søndag

27: Min personlige blog

Den Personlige

af Thomas Huulbæk Titanium den 11. August 2011
Læst 4282 gange

Ytringsfriheden versus Markedsføringsloven

Jeg tilegner mig viden i kraft af mit erhverv, men jeg kan ikke få lov at bruge denne viden mere...

Dette blogindlæg kommer helt sikkert ikke til at blive skrevet, som jeg gerne ville skrive det. Jeg har taget endeligt afsked med ytringsfriheden, selvom alt hvad jeg virkelig har brug for at fortælle er følgende:

E7+KCR/+KeTLMiPo7EGDuu1gcMYevirs5CS9n17qJox/0qXt7OfOc4PGPo1geMIBwxBwyl6X5bjro6FwjIPxEC+v7P8SL/zHcF/RVlPFzqNbijx3N65pD6CsQ1FmnM32W1eGWwkLiHq7GAA0GG5CcwysbCOBorM2HgrdcsBNoU0qX45FXTrrNRPhmI1tN4Xy1a+fTFqNMfRHN2V+cXJNGA==

Ja, så fik jeg skrevet det ned og selvom jeg var nødt til at kryptere det med BlowFish, så offentligheden ikke kan læse det, så er det da i det mindste nu på tryk i en eller anden form. Der er så meget jeg gerne ville fortælle, men jeg må ikke og jeg tør ikke.

I januar 2010 skrev jeg en anmeldelse af virksomheden MySecurityCenter og et af deres sikkerhedsprogrammer. Det er der ikke noget usædvanligt i, da jeg ofte skriver anmeldelser af sikkerhedsprogrammer på Spywarefri.dk, der er et website henvendt til personer, der har problemer med virus eller bare interesserer sig for sikkerhed generelt. Samtidig driver jeg i mit professionelle regi et website, der sælger nogle af de sikkerhedsprogrammer, som jeg personligt kan stå inde for.

Det er small business, men det var det ikke for MySecurityCenter. Anmeldelsen var ikke videre positiv og det endte derfor med, at MySecurityCenter anlagde en sag for at få nedlagt fogedforbud mod anmeldelsen. Som sagt, small business, så vi havde hverken tid eller råd til at kæmpe for sagen i retten - en sag, som vi nok også havde tabt - så derfor fjernede vi anmeldelsen og indgik derefter et forlig i fogedretten den 24. november 2010.

Det forbydes rekvisitus, Spywarefri, at genindrykke anmeldelsen, som anført i bilag 1, og at det endvidere forbydes rekvisitus at videresende anmeldelsen som anført i bilag 1. Derudover forbydes det rekvisitus og de hos rekvisitus tilknyttede supportere at omtale rekvirenten, My Security Center LTD, nedsættende i strid med gældende lovgivning. Rekvisitus skal fjerne samtlige indlæg i tråden "My Security Center" efter den 18. januar 2010, som vedrører rekvirenten eller dennes produkt. I forhold til eksterne brugere, der kommer med indlæg om rekvirenten i strid med gældende lovgivning, skal disse fjernes omgående eller senest indenfor 2 dage.

 

Det overlades til retten at træffe afgørelse om sagens omkostninger.

Inden 14 dage betaler rekvisitus til rekvirenten sagens omkostninger med 7.000,00 kr.

Sagen sluttet.

Samlet set kom sagen til at koste os i omegnen af 50.000 kroner. Det er meget for en lille virksomhed som vores.

Det er også værd at bemærke, at der blev anlagt sag mod mig personligt. Det betyder - specielt ved en eventuel senere erstatningssag - at jeg kan blive draget personligt ansvarlig og ikke kan gemme mig bag virksomheden. Det kan betyde personlig konkurs.

Jeg var fra starten af meget overrasket over, at vi kunne have overtrådt Markedsføringsloven. Jeg mener, der var jo ikke skrevet noget usandt i anmeldelsen, så hvorfor skulle det give problemer? Ok, jeg medgiver anmeldelsen måske nok var skrevet i en hård tone, men stadig kun med sandheden for øje.

Enter Markedsføringslovens § 3 stk. 1 og 2 samt § 1 og sagen om cd-rommen med teoriprøverne. Sagen, der blev afgjort i Højesteret, viser, at det ikke handler så meget om, hvad der blevet skrevet (sandt / usandt) men mere om måden, det blevet skrevet på. Det er § 3 stk. 2 i Markedsføringsloven:

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 gælder også angivelser, der på grund af deres form, eller fordi de angår uvedkommende forhold, er utilbørlige over for andre erhvervsdrivende eller forbrugere.

Så jeg har (måske) overtrådt Markedsføringsloven på grund af formen (tonen) i min anmeldelse. Jeg forsøgte, overfor advokat og venner, at drage paralleller til medier (f.eks. Politiken), der anmelder produkter og også sælger produkter - men det er selvfølgelig ikke et forsvar at sige, at andre gør lignende ting.

Hvad betyder alt dette så for mig? Det betyder i praksis, at jeg ikke kan udtale mig offentligt om sikkerhedsprodukter, selvom det er dét område, jeg har den største viden om. Jeg tilegner mig viden i kraft af mit erhverv, men jeg kan ikke få lov at bruge denne viden mere - medmindre jeg er villig til at risikere lejlighed, bil, virksomhed osv. Og det er jeg ikke altid villig til.

Det eneste positive der er at sige om sagen er, at den har medført et væld at støtteerklæringer og positiv omtale. Men jeg ville meget hellere undvære alt det og bare have lov at skrive, hvad jeg mener.

Vi har efterfølgende overvejet at lave en konstruktion, hvor virksomheden ikke ejer Spywarefri.dk (lave en forening), men det hjælper desværre ikke noget. Det beskytter måske nok virksomheden, men det beskytter ikke mig privat - og det er trods alt det vigtigste for mig.

Nej, dette indlæg indeholder slet ikke alt dét, jeg gerne ville fortælle. Når jeg engang pensioneres og børnene kan klare sig selv, så lover jeg at dekryptere meddelelsen - men så er det nok for sent...

Emneord: ytringsfrihed kryptering mysecuritycenter mymobilesecurity charityantivirus

Relateret indhold:

19.03.2015
 Pressen og ytringsfriheden

03.10.2011
 Borgernes egne forslag til Folketinget

12. Aug 2011 14:48
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Utilbørlig [utelˈbøɐ̯ˀli] : “som strider mod god moral”

hun, der giver sig ud for at være en from kvinde, medlem af menighedsrådet, har haft et utilbørligt kærlighedsforhold til min bror…

Den Danske Ordbog

16. Aug 2011 16:19
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Hmmm, måske jeg skulle have brugt Twofish kryptering i stedet? Kan jeg holdes ansvarlig, hvis koden brydes?

17. Okt 2013 20:54
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Så blev CharityAntivirus (!) lanceret og jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde. Så det må jeg hellere lade være med, men jeg må indrømme, at det er beskæmmende at se, hvordan medierne ukritisk lader sig bruge til skamløs selvpromovering.

Jeg ville have mange spørgsmål, hvis jeg fik historien om en slags antivirus til godgørende formål serveret. Fx:

1. Hvad er de to millioner brugt til - helt specifikt?

2. Hvad betyder det, når der i betingelserne står:

By accepting these “Terms and Conditions” you agree to receive updates and offers on e-mail, popups & mobile devices from CharityAntivirus our partners and trusted 3rd party companies.

3. Er det virkelig en fair måde at drive velgørende virksomhed på:

All subscriptions will automatically be renewed by CharityAntivirus until unsubscribed by the customer. [...] All customers will be auto renewed at the same price as your initial donation.

4. Er det virkelig “verdens bedste antivirus” - og hvordan har I fundet frem til det?

5. Hvad er de reelle omkostninger? Hvad er din løn fx? Hvad er andres lønninger i virksomheden?

6. Og mange, mange andre…

 

Du burde være logget ind for at kommentere...Skriv indlæg


Informér om nye indlæg i denne debat?