Blogger Thomas Huulbæk Titanium

Thomas Huulbæk Titanium har stiftet Parlamentet.dk. I bloggen fortæller han fortrinsvis om udviklingen af sitet og foreningen - men også om alt muligt andet, han kan komme i tanke om.

Hvad ellers?
Thomas er udvikler i sikkerheds- og supportvirksomheden, Sikker.net ApS. Han er født i 1976.

Tidligere skrevet

December 2017

14: Mens vi venter


Oktober 2016

5: Katte på forsiden


August 2015

18: Knappen med de gode historier


Juni 2015

17: Dagen før dagen


April 2015

4: Hvem skal jeg stemme på?


September 2014

9: Aarhusianske middage og medborgerskaber


August 2014

22: Et par bæredygtige kurser


Juni 2014

10: Underskriv din vælgererklæring


Maj 2014

21: Patentdomstolen - ja eller nej?


April 2014

10: Hvad NemID har kostet mig?


Marts 2014

10: Mandatometeret


Februar 2014

17: Pind og giraffen


Januar 2014

22: Tidsmaskinen


November 2013

19: Lidt om erfaringer med SKAT og Nets

11: Folketingets dummeste eller klogeste politiker


Oktober 2013

28: Hvem skal jeg stemme på?

16: Om hvordan tal læses op

4: Hvis jeg nu var Uffe Elbæk


September 2013

4: Folketingets dummeste politiker

3: Folketinget og åbne data


August 2013

4: Lidt om folketingsåret 2012-13


April 2013

30: Sommertid = kursustid

17: Statistik 101

6: Ret til… hvad?


Januar 2013

22: Det skal kunne betale sig at arbejde


Oktober 2012

12: Lidt om valgsvindel


August 2012

3: Det er fredag og jeg ringer til Duracell


Juli 2012

4: Summerschool, anyone?


Maj 2012

24: Om at vælge et valgsystem


Marts 2012

23: Modeller og andet godt


Februar 2012

16: At kontakte Socialdemokratiet

8: Vi er snart klar med NemID


Januar 2012

10: Konsensus, clearingsaftaler, grundloven og den sociale kontrakt

4: Forslag fra borgerne til politikerne - en kort status


December 2011

9: Hvad har afstemninger med Folketingets logo at gøre?


November 2011

11: Løftebrud, kontraktpolitik, newspeak & spin

2: Vil ministeren garantere… ?


Oktober 2011

28: Du skal ikke forvente svar fra dine ansatte

26: Min blog er nok lidt for meget brok

4: Man skal da læse regeringsgrundlaget?

3: Borgernes egne forslag til Folketinget


September 2011

16: Regeringen er død - længe leve regeringen

14: Folketingsvalget i 2011


August 2011

19: Har ministeren en holdning til… ?

11: Ytringsfriheden versus Markedsføringsloven

5: Mens vi venter…


Juni 2011

29: Parlamentet.dk på kampagnesporet

27: Sagde Rasmus Jarlov virkelig det?

18: Der går lige et par dage ...


Maj 2011

19: Blok, blok og atter brok

3: Historien om gebyret og andre glidebaner


April 2011

6: Lidt om Folketingets arbejde


Marts 2011

25: Mener ministeren, at… ?

11: Hvor enig jeg er med medlemmerne af Folketinget


Februar 2011

18: Den hundrede abe og andre historier


Januar 2011

29: 10 dages parlamentarisk arbejde

19: Udvikling, udvikling, udvikling

6: Blandede udviklingsbolscher


December 2010

31: Årets sidste spadestik

21: Lidt mere udvikling + design

17: Roder med afstemningssystemet

16: Søgning, blogs og teknik

15: Sygdom og flere undskyldninger

13: Hvad sker der, Thomas?!

2: De sidste par dage…


November 2010

28: Doven søndag

27: Min personlige blog

Den Personlige

af Thomas Huulbæk Titanium den 10. Juni 2014
Læst 4252 gange

Underskriv din vælgererklæring

Du bør støtte op om ordningen og mindst én gang i valgperioden støtte et parti

Det er helt op til statsministeren, hvornår hun vil udskrive folketingsvalg, men valget bliver med sikkerhed afholdt senest den 15. september i 2015. At det i det hele taget er hendes beslutning er nedskrevet i grundloven, og der kan være delte meninger om ordningen - en af fordelene er, at hun kan udskrive valg, hvis samarbejdet i folketinget går helt i stå. Derimod kan det være en ulempe demokratisk set, at hun kan udskrive valg på det mest gunstige tidspunkt; altså, når meningsmålingerne flyver højt.

Der gættes frit og meget, når det, som nu, går specielt dårligt for oppositionen. Det bliver kun værre, jo tættere vi kommer på deadline. For nye partier, der ønsker at opstille til valget, er der ekstra meget på spil, fordi de skal nå at indsamle 20.260 vælgererklæringer, som skal afleveres 15 dage inden valget. Tallet 20.260 er 1/175 (antal danske medlemmer på tinge) ganget med 3.545.368, som var antallet af gyldige stemmer afgivet ved valget i 2011. Det er en besværlig procedure, der koster mange ressourcer, men heldigvis en, der sandsynligvis ændres inden andetkommende folketingsvalg. Man kan stadig med en god portion mod og selvtillid vælge at opstille uden for parti i egen kreds - det kræver kun 150 underskrifter.

Det er selvfølgelig en af demokratiets grundpiller, at man har mulighed for at stille op. At der overhovedet skal indsamles et minimum antal erklæringer er mest af praktiske hensyn - det betyder også, at du bør støtte op om ordningen og mindst én gang i valgperioden støtte et parti. Det er faktisk også det maksimale du støtte, for hvis du først har underskrevet én erklæring i perioden, kan du ikke støtte andres opstilling. Selv hvis det var overskueligt at lade alle opstille uden indsamling af erklæringer eller med et meget mindre antal, så er det en dårlig idé med vores nuværende valgsystem. Det ville nemlig føre til stort stemmespild for de, der stemmer på partier, der ikke når spærregrænsen på 2 pct.


Christian H. Hansen fra Miljøpartiet Fokus

Fokus på miljøet

Det er svært at gøre sig til dommer over, hvilke partier der er seriøse, så denne gennemgang af de nye partier kan være både mangelfuld, misvisende og generelt dårligt journalistisk arbejde!

Vi lægger ud med Danskernes Parti. De udtaler selv, at de vil vente til næste runde med opstilling, og derfor virker det ikke som en god idé at underskrive deres vælgererklæring. Gør også op med dig selv om det er værd at satse på Peter Brixtoftes Velfærdspartiet, der heller ikke har set den store aktivitet siden stiftelsen. I samme kategori finder vi måske også Folkelisten.dk og Miljødemokratiet

Blandt de partier, der ser ud til at arbejde for vælgerstøtte, finder vi det ældste parti på listen: Miljøpartiet Fokus. Formanden Christian H. Hansen har tidligere siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti (1998 - 2010), og nu vil han have mere fokus på dyrevelfærd, økologi og folkesundhed.

Vi skal værne om vores jord, vores vand, vores dyr og vores planter og derfor støtter vi etableringen af nationalparker. Men de kan ikke stå alene. Vi skal også passe på alle vores skønne enge, skove, heder, søer, vandløb og moser. For Miljøpartiet Fokus er det en hjertesag, at vi beskytter den smule af vores smukke natur, vi stadig har tilbage, og at så meget som muligt af den tabte natur retableres til gavn for dyr og mennesker.

— Miljøpartiet Fokus

Fokus mener dog, at de først vil nå målet, når Vestager har ændret proceduren for indsamlinger, og det er ikke overvejende sandsynligt, at det vil ske inden næste folketingsvalg. I det hele taget er der flere partier, som afventer den digitale løsning til indsamling af vælgererklæringer.

Ruth Evensen vil med Frihedskæmperne have Danmark helt ud af EU - Danmark skal ikke overgives til fremmede magter, kirke og stat skilles og partiet mener ikke det er bevist, at global opvarmning er menneskeskabt.

Drop skat på CO2! Det er ikke bevist, at global opvarmning er menneskeskabt. CO2 er ikke forurening. Miljøet skal værnes om.

— Frihedskæmperne

Det mundrette Det Demokratiske Parti 2012 er stiftet af Per Ørum Jørgensen, ligeledes tidligere folketingsmedlem, men han er ikke længere politisk aktiv. Som flere andre partier mener de heller ikke, at de kan kategoriseres som røde eller blå - du kan eventuelt læse deres 12 principper. De er først lige gået i gang med at indsamle erklæringer på Hjallerup Marked, men Morten Cassøe (politisk formand) mener, at de nok skal nå i mål.

For at inddrage og engagere borgerne bør vort demokrati styrkes med større anvendelse af demokratiske redskaber som folkeafstemninger og høringer i vigtige lokale, nationale og internationale spørgsmål. God forvaltningsskik skal tage udgangspunkt i respekten for det enkelte menneskes værdighed og demokratiske ret.

— Demokraterne


Humoristisk 404-side hos Frihedspartiet

Lars Egmose, tidligere fremskridtsmand, vil også gerne have Danmark ud af EU med Frihedspartiet. Der skal flere elektroniske folkeafstemninger til, integrationspolitikken skal ophæves, masseindvandringen stoppes og indkomstskatten afskaffes. Selv om Fremskridtspartiet stadig eksisterer, så er dette nok den mest seriøse arvtager; telefonnummereret er i øvrigt registreret under Fremskridtspartiets Ungdom.

Integrationspolitikken skal ophæves, ligesom de ved integrationspolitikkens praksis tildelte opholdstilladelser og/eller statsborgerskaber som minimum skal revurderes og efterfølgende føre til udvisning.

— Frihedspartiet

Aktiviteten er ikke overvældende, og jeg har ikke fået svar tilbage om status på deres indsamling.

Dukker, demokrater og alternativer

Forenede Demokrater beskriver sig selv som et nyt centrum-venstre parti med værdigrundlaget demokrati, medmenneskelighed og velfærd.

Demokrati er ikke en naturlov og kræver at borgerne til stadighed kæmper for og medvirker til en fortsat udvikling af demokratiet. Nogle af de største demokratiske udfordringer er teknokratiske tendenser, hvor embedsmænd snarere end politikere, overtager styringen af samfundet, samt hensyntagen til mediestrategier og spin har taget overhånd på bekostning af ægte dialog og debat.

— Forenede Demokrater


En dukke fra Dukkepartiet

Deres status kendes heller ikke, men de er i hvert fald til stede på Folkemødet på Bornholm, så der kan du måske få mere information.

Protestpartiet Dukkepartiet kunne som de første præstere en ½-digital vælgererklæring. Det betyder, at vælgerne kan underskrive digitalt med mus/finger/trackpad, hvorefter partiet sørger for at printe erklæringen ud og aflevere den i det korrekte folkeregister. Så sendes den tilbage til vælgeren, der på en eller anden måde skal videreekspedere den til partiet. Partiet kan ikke oplyse, hvor langt de er med indsamlingen, men oplyser, at de indsamler aktivt.

Dukkepartiet er et samlingspunkt for alle, der hverken kan eller vil stille sig tilfreds med den aktuelle udformning af det politiske landskab. Partiet består af en gruppe borgere, der ønsker at tage et opgør med vores demokratiforståelse. Et opgør, der skal udstille tomheden for derigennem at genstarte demokratiet.

— Dukkepartiet

Den samme teknik (og samme programmør) benytter Alternativet sig af. Partiet er blandt andet stiftet af tidligere kulturminister Uffe Elbæk, og der er arbejdet en del med crowdsourcing af deres politiske program. Det betyder, at partiets politik ikke var klar samtidig med stiftelsen, men i stedet er blevet udviklet af de borgere, der havde lyst til at deltage. Det endte med at være ret mange - cirka 700, jeg deltog også selv - og projektet endte i et program, der senere blev vedtaget (med ændringer) på årsmødet.

Alternativet er et generøst, handlingsorienteret internationalt parti med særligt fokus på seriøs bæredygtig omstilling, en ny politisk kultur og fællesskabets og den enkeltes entreprenante skaberkraft.

— Alternativet

Partiprogrammet er dynamisk, anderledes, visionært og forsøgt dannet ud fra kerneværdierne mod, generøsitet, gennemsigtighed, ydmyghed, humor og empati. For Alternativet ser det ud til at gå relativt godt med indsamlingen.

Siger Birgit sandheden?

Derudover er der rigtig mange partier, som det ikek er nemt at finde information om. Fx det interessante Birgit siger sandheden, der - ligesom mange andre af partierne på listen - nok er en blanding af seriøsitet, frustration og humor. Af dem det har været muligt (læs: nemt) at finde frem til, kan du vælge at se nærmere på BasoreliSolidaritet, Visions-Partiet, Nordisk Union, Sofapartiet, Folkedemokraterne, Fælles Partiet, Aktive Ældre, Demokratisk Europa, Rationelt folkeparti, Nær-demokratiet, Nydemokratiet, Folkets Frie Valg, De grønne socialliberale, CenterPartiet, Internetpartiet, Partiet for social udvikling, Lavere skatter og afgifter, Respektpartiet og Demokratisk Norden.

Emneord: folketingsvalg vælgererklæringer

Relateret indhold:

17.06.2015
 Dagen før dagen

04.04.2015
 Hvem skal jeg stemme på?

28.10.2013
 Hvem skal jeg stemme på?

24.05.2012
 Om at vælge et valgsystem

14.09.2011
 Folketingsvalget i 2011

23. Jun 2014 11:55
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Til de intereserede, så har Forenede Demokrater nu svaret, at de indsamler aktivt - men har indsamlet under 1.000 vælgererklæringer. Steen Hartmann:

Vi forventer at det vil være muligt [at nå målet] hvis indenrigsministeriet lykkes med at få proceduren digitaliseret inden der udskrives valg.

Du burde være logget ind for at kommentere...Skriv indlæg


Informér om nye indlæg i denne debat?