Søren Vanting

Debattør & Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Østjyllands Storkreds. Opstillet i Djurs og Hedensted kredsene.

Hvad ellers?
Søren er gift med Majken og har sønnerne Valdemar og Harald.

Tidligere skrevet

November 2015

16: Kommentar om retsforbeholdet


Maj 2015

8: STOP våbenloven og knivloven


Marts 2015

19: Pressen og ytringsfriheden


November 2014

20: Danske politikere skal filme mindre


Marts 2014

20: Indkomstoverførsler og børnecheck


Februar 2014

15: Klimaloven!


August 2013

26: Fiskeriet har mange fjender


Maj 2013

16: Frigiv de private vandværker!


April 2013

25: Kære Brugere af Parlamentet.dk!

Folketingskandidaten

af Søren Vanting den 19. Marts 2015
Læst 2056 gange

Pressen og ytringsfriheden

Mørke kræfter, der vil et samfund uden frihed, angriber vores grundlovssikrede ytringsfrihed. En pluralistisk presse, hvor alle kan komme til orde, og alt kan siges, er altafgørende for vort demokrati.

Derfor er det stærkt bekymrende, at det økonomiske grundlag for flere og flere aviser eroderer. Det skyldes flere forhold. Se ikke mindst på udviklingen af formidling af nyheder og meninger på nettet, der får flere og flere. Se ikke mindst unge, der erstatter de traditionelle aviser. Hvis vi så bare kan læse de samme nyheder og meninger samt deltage i debatten på de nye platforme, der er opstået, så er alt jo godt. Og man kan vel endda også se pluralismen styrket ved, at vi alle kan finde platforme på nettet, hvor vi kan udtrykke vores mening om stort og småt.

Men så enkelt er det ikke. En kritisk presse, nyhedsformidling, analyse af samfundsudviklingen og formidling af synspunkter fra alle sider forudsætter en organisering og journalistisk bearbejdning, der skal finansieres.

Eroderer det økonomiske grundlag for medierne, fordi ingen vil betale for at læse på nettet, bliver vores demokrati udhulet. Det er selvfølgelig først og fremmest medierne selv, der har ansvaret for at udvikle et økonomisk grundlag for deres virksomheder, men vi har også politisk et ansvar for, at de nødvendige rammer for det, er til stede. Derfor er mediepolitikken vigtig. En styrkelse og sikring af kultur og dannelse og dermed af vores værdier.

Emneord: ytringsfrihed

Relateret indhold:

11.08.2011
 Ytringsfriheden versus Markedsføringsloven

Der er endnu ingen kommentarer...

Du burde være logget ind for at kommentere...Skriv indlæg


Informér om nye indlæg i denne debat?