Blogger Thomas Huulbæk Titanium

Thomas Huulbæk Titanium har stiftet Parlamentet.dk. I bloggen fortæller han fortrinsvis om udviklingen af sitet og foreningen - men også om alt muligt andet, han kan komme i tanke om.

Hvad ellers?
Thomas er udvikler i sikkerheds- og supportvirksomheden, Sikker.net ApS. Han er født i 1976.

Tidligere skrevet

December 2017

14: Mens vi venter


Oktober 2016

5: Katte på forsiden


August 2015

18: Knappen med de gode historier


Juni 2015

17: Dagen før dagen


April 2015

4: Hvem skal jeg stemme på?


September 2014

9: Aarhusianske middage og medborgerskaber


August 2014

22: Et par bæredygtige kurser


Juni 2014

10: Underskriv din vælgererklæring


Maj 2014

21: Patentdomstolen - ja eller nej?


April 2014

10: Hvad NemID har kostet mig?


Marts 2014

10: Mandatometeret


Februar 2014

17: Pind og giraffen


Januar 2014

22: Tidsmaskinen


November 2013

19: Lidt om erfaringer med SKAT og Nets

11: Folketingets dummeste eller klogeste politiker


Oktober 2013

28: Hvem skal jeg stemme på?

16: Om hvordan tal læses op

4: Hvis jeg nu var Uffe Elbæk


September 2013

4: Folketingets dummeste politiker

3: Folketinget og åbne data


August 2013

4: Lidt om folketingsåret 2012-13


April 2013

30: Sommertid = kursustid

17: Statistik 101

6: Ret til… hvad?


Januar 2013

22: Det skal kunne betale sig at arbejde


Oktober 2012

12: Lidt om valgsvindel


August 2012

3: Det er fredag og jeg ringer til Duracell


Juli 2012

4: Summerschool, anyone?


Maj 2012

24: Om at vælge et valgsystem


Marts 2012

23: Modeller og andet godt


Februar 2012

16: At kontakte Socialdemokratiet

8: Vi er snart klar med NemID


Januar 2012

10: Konsensus, clearingsaftaler, grundloven og den sociale kontrakt

4: Forslag fra borgerne til politikerne - en kort status


December 2011

9: Hvad har afstemninger med Folketingets logo at gøre?


November 2011

11: Løftebrud, kontraktpolitik, newspeak & spin

2: Vil ministeren garantere… ?


Oktober 2011

28: Du skal ikke forvente svar fra dine ansatte

26: Min blog er nok lidt for meget brok

4: Man skal da læse regeringsgrundlaget?

3: Borgernes egne forslag til Folketinget


September 2011

16: Regeringen er død - længe leve regeringen

14: Folketingsvalget i 2011


August 2011

19: Har ministeren en holdning til… ?

11: Ytringsfriheden versus Markedsføringsloven

5: Mens vi venter…


Juni 2011

29: Parlamentet.dk på kampagnesporet

27: Sagde Rasmus Jarlov virkelig det?

18: Der går lige et par dage ...


Maj 2011

19: Blok, blok og atter brok

3: Historien om gebyret og andre glidebaner


April 2011

6: Lidt om Folketingets arbejde


Marts 2011

25: Mener ministeren, at… ?

11: Hvor enig jeg er med medlemmerne af Folketinget


Februar 2011

18: Den hundrede abe og andre historier


Januar 2011

29: 10 dages parlamentarisk arbejde

19: Udvikling, udvikling, udvikling

6: Blandede udviklingsbolscher


December 2010

31: Årets sidste spadestik

21: Lidt mere udvikling + design

17: Roder med afstemningssystemet

16: Søgning, blogs og teknik

15: Sygdom og flere undskyldninger

13: Hvad sker der, Thomas?!

2: De sidste par dage…


November 2010

28: Doven søndag

27: Min personlige blog

Den Personlige

af Thomas Huulbæk Titanium den 4. Januar 2012
Læst 3182 gange

Forslag fra borgerne til politikerne - en kort status

At vi kalder det demokrati betyder ikke, at det er demokrati.

Så blev de to første beslutningsforslag sendt videre til Folketingets medlemmer. Efter måneders behandling blev P 3 og P 4 endelig vedtaget, og P 3 blev sendt videre til de 179 medlemmer af Folketinget den 29. december kl. 11:30.

Parlamentet.dk er ikke interesseret i at sende borgernes forslag til medlemmer, der alligevel ikke har lyst til at læse dem. Derfor er det muligt for folketingsmedlemmerne at sige nej tak, så de ikke modtager mails om flere forslag. Derfor blev P 4 i dag også kun sendt til 170 medlemmer, da nogle stykker allerede var sprunget fra - og det næste forslag bliver indtil videre kun sendt til 168 MF'ere.

Indtil videre har vi modtaget både positiv og negativ respons på forslagene - det meste konstruktivt. P 3 ser ud til at komme op på en samtale med justitsministeren på et tidspunkt og P 4 omhandler et emne, som der allerede bliver diskuteret på Borgen - vi håber, at denne diskussion udmøntes i noget konkret.

Man kan måle demokrati på...

Det mest negative er selvfølgelig, når politikerne vælger at melde fra - det kan der være mange årsager til; travlhed er bare én af dem.

Graden af demokrati i et land kan måles på et utal af parametre: Foreningsfrihed, ytringsfrihed, valgfrihed, mindretals indflydelse og mange, mange andre. Men en af de vigtigste parametre må være muligheden for alle borgere i at blive hørt af deres repræsentanter i perioden mellem folketingsvalgene. Jeg spørger mig selv, om de politikere, der har fravalgt forslag, ville have gjort det samme, hvis Parlamentet.dk talte 50.000 borgere? I hvert fald er der ikke den store tvivl om, at demokratiets fremtid handler om graden af deltagelse fra borgerne - hvis borgerne alligevel ikke ønsker at deltage (eller ikke får mulighed for at få lyst til at deltage), så forsvinder demokratiet helt. At vi kalder noget demokrati betyder ikke, at det er demokrati.

Det skorter aldrig på muligheder for at blive hørt op til et folketingsvalg, men stilheden efter valget er altid meget mere sigende. Et oplagt eksempel er MF'eren Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet. Hun lagde i slutningen af august ud med at sige, at der skal være kortere mellem borgerne og politikerne, hvor hun lagde op til, at hun gerne ville modtage forslag fra borgerne. Jeg forsøgte, at kontakte hende angående emnet, men jeg fik aldrig svar. På et senere tidspunkt forsøgte jeg at kontakte hende angående en politisk holdning til en konkret problemstilling. Igen intet svar.

Nu har vi så endelig fået et svar, da hun er blandt politikerne, der ikke vil modtage forslag fra Parlamentet.dk.

Mails fra Parlamentet.dk ser forresten ud som i eksemplet herunder - forslag til forbedringer modtages meget gerne.

Kære Pernille Rosenkrantz-Theil

I din egenskab som medlem af Folketinget, sender vi dig hermed et udkast til et beslutningsforslag, som vi håber, at du vil se velvilligt på.

Forslag
Folketinget pålægger regeringen at ændre lov om valg til Folketinget (folketingsvalgloven), så det bliver muligt for nye partier at indsamle det fornødne antal vælgererklæringer digitalt ved brug af det offentliges digitale signatur, NemID.

Samtidig pålægges det Økonomi- og Indenrigsministeriet at stille et sådant system til rådighed for godkendte partier, så de ikke skal betale DanID for indsamlingen af vælgererklæringer.


Forslaget blev vedtaget med 10 stemmer for og 1 stemme imod. Du kan læse mere om forslaget på Parlamentet.dk.

Parlamentet.dk lader alle borgere i Danmark fremsætte deres egne forslag. Når fremsatte forslag har fået et vist antal medstillere/sponsorer, så sættes forslaget til debat i 1 måned. Derefter er afstemningen åben i 1 måned.

Hvis du ikke ønsker at modtage yderligere mails om forslag fra Parlamentet.dk, kan du klikke her.


--
Med venlig hilsen

Parlamentet.dk
Ryesgade 27, 3. sal
8000 Aarhus C
Tlf: +45-26282981

 

Emneord: pernille rosenkrantz-theil beslutningsforslag folketinget demokrati

Relateret indhold:

10.03.2014
 Mandatometeret

17.02.2014
 Pind og giraffen

11.11.2013
 Folketingets dummeste eller klogeste politiker

28.10.2013
 Hvem skal jeg stemme på?

04.10.2013
 Hvis jeg nu var Uffe Elbæk

05. Jan 2012 09:01
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har reageret på ovenstående ved at sende følgende mail:

Jeg kan se, at I vælger at skælde mig ud over, at jeg ikke vil modtage jeres mails på bloggen. Jeg synes, at I skal tilføje på bloggen - at jeg er røvtræt af en overfyldt inbox og alligevel læser med på siden og derfor ikke ser nogen grund til at modtage mailsene.

Og så mener jeg i øvrigt, at det er almindelig ordentlig opførsel, at give folk mulighed for at forklare, hvorfor man træffer de valg man gør. Det andet mener jeg faktisk er lidt uanstændigt. Desuden mener jeg ikke, at I kan tillade jer bare at tilmelde folk. Det tangerer spam - uanset at jeg mener at parlamentet.dk er et rigtig godt initiativ og at der kommer gode forslag herfra, senest bla det om digitale afstemninger. Men der findes mange foreninger, hvis hjemmesider jeg følger med på, og jeg vil gerne have mig frabedt at blive tilmeldt deres maillister uden selv at have bedt om det. Når jeg så ovenikøbet skal lægge øre til en skideballe for at framelde mig, så bliver jeg altså noget mobset.

Du er selvfølgelig velkommen til at lægge denne mail ud på din blog, så folk kan se min reaktion.

Med venlig hilsen
Pernille Rosenkrantz-Theil

05. Jan 2012 09:30
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Hej Pernille

Jeg skælder dig egentligt ikke så meget ud over, at du ikke vil modtage mails fra os - det er helt fair og jeg har fuld forståelse for, at du sikkert modtager oceaner af mails dagligt.

Det jeg kritiserer dig for er, at du ikke svarer på henvendelser. Jeg har forsøgt at henvende mig til dig flere gange og har aldrig fået bare en indikation på et svar - jeg mener, et “jeg har desværre meget travlt for tiden, og har ikke tid…” ville have været nok. Jeg har svært ved ikke at sætte lighedstegn mellem “intet svar” og “ingen interesse i at lytte til borgerne”. Samtidig er du interesseret i, at der skal være kortere mellem borgerne og politikerne; det giver ikke mening for mig.

Hvis det bare er et logistisk problem i forhold til antallet af henvendelser fra borgerne, så er det et problem, I må se at få løst.

Det er måske lidt unfair, at du som person bliver udsat for min kritik. Det er samme situation ved mange andre folkevalgte og samme problematik, hvis jeg forsøger at kontakte f.eks. Socialdemokratiet som parti.

Derudover så synes jeg ikke, at vi bare tilmelder “folk” til vores maillister - vi sender fagrelevante mails til folkevalgte politikere, der har offentlige mailadresser. Det er altså ikke spam.

Jeg har postet dit svar i min blog.

Med venlig hilsen
Thomas Huulbæk Andersen

05. Jan 2012 10:05
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Hej Thomas

Jeg vil simpelthen ikke have siddende på mig, at jeg ikke svarer på henvendelser. Jeg beklager selvfølgelig, hvis du har forsøgt at ringe uden, der var nogen, der tog telefonen, men jeg går ud fra, at du mener, at det er ok, at jeg laver andet end at sidde og vente på telefonopkald? Hvis telefonen ikke bliver besvaret, så bliver du nødt til at prøve igen og måske overveje at sende en sms, som der opfordres til på telefonsvareren. Det er rigtigt, at det kan være svært at komme igennem til travle mennesker, og derfor bliver man nødt til at være ihærdig.

Jeg knokler en vis del ud af bukserne blandt andet med at besvare henvendelser. Der et altid autosvar på min mail, så det kan ikke passe, at du ikke har fået skyggen af et svar. Det er ikke alle der henvender sig pr. mail, der får svar – det har jeg ikke timer nok i døgnet til. Men det er jo ikke den eneste kanal at få kontakt igennem. Også i autosvaret ligger der en opfordring til at sende mig en sms. Det har jeg mig bekendt ikke fået fra dig – i hvert fald kan jeg ikke umiddelbart finde nogen på min telefon - men der kan selvfølgelig var røget en i svinget. Der ligger i øvrigt heller ingen mails fra dig, når jeg søger på dit navn i min inbox, men også her kan der selvfølgelig være røget en i svinget. Min telefon er åben 24 timer i døgnet for sms´er og jeg tager den også, hvis jeg ikke er midt i noget andet. I parentes bemærket så har min sekretær har heller ikke modtaget nogen beskeder fra dig. Så jeg forstår ærligt talt ikke din kritik.

Dette svar er du naturligvis også velkommen til at poste.

Med venlig hilsen – en rygende arrig
Pernille

06. Jan 2012 09:10
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Hej Pernille

Det er efterhånden noget tid siden jeg forsøgte at kontakte dig sidst - det var før din nuværende folketingsperiode; i begyndelsen af september, så dine kontaktoplysninger har været anderledes end nu.

Jeg respekterer, at du har travlt. Det er dog et spørgsmål om ressourcetildeling og prioritering, og jeg kontakter sjældent personer mere end én gang, hvis jeg ikke får svar. På samme måde forventer jeg heller ikke, at folk kontakter mig igen, hvis jeg ikke besvarer deres første henvendelse.

Som potentiel kunde i en virksomhed, ville jeg ikke være ihærdig for at handle der, hvis de ikke svarede - også selvom de havde travlt; hvis de vil have mig som kunde, forventer jeg svar på min første henvendelse. I vores situation er det anderledes, da jeg på en måde er tvungen kunde hos dig - og du er tvungen til at have mig som kunde i butikken. Det er betingelserne i den sociale kontrakt, vi har indgået, da du blev folkevalgt.

Du har ret i, at der kan gå meget galt med digitale transmissioner. Hvis det er tilfældet, beklager jeg, at jeg overfusede dig uden grund og du dermed kom til at stå som symbol på manglende reaktion.

Med venlig hilsen, Thomas

06. Jan 2012 16:09
Medlem
 
VERIFICERET

Thomas,

Er det muligt at poste en mail-header fra den/de mail(s) du har sendt til Pernille? Mest for at hjælpe hendes kontor med at finde et muligt “hul” i deres system.

smile J

08. Jan 2012 14:27
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Haha, tror ikke det bliver nødvendigt. smile Det var også hendes private mail og hun var ikke medlem af Folketinget på det tidspunkt; kun kandidat.

08. Jan 2012 14:38
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

Og nogle andre elektroniske kommunikationsformer (FB og lign.), men det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er selvfølgelig holdningen til, om henvendelser bør besvares. Et seriøst gæt - når det altså handler om mails - er, at svarprocenten ligger mellem 15 og 20 procent, hvis man ser bort fra autosvar.

Du burde være logget ind for at kommentere...Skriv indlæg


Informér om nye indlæg i denne debat?