Tabloid zappe-udgave

af Thomas Huulbæk Titanium den 8. Maj 2013 Thomas Huulbæk Titanium

Noget af det sjove ved at udvikle på websitet her er, at jeg kan lege med mange ting, som ikke vil være muligt i mit professionelle arbejde. Ofte er det helt nyttesløse ting, som har meget kort levetid, men som jeg alligevel lærer en del af.


Overskrift fra Ekstra Bladet

Ét af de sjove projekter - som der kan ende med at komme noget godt ud af engang i fremtiden - er tabloid-udgaven af de mest populære fremsatte forslag lige nu. Mini-projektet opstod da jeg af uransagelige årsager var inde på Ekstra Bladets website og kom til at tænke på, hvordan de mon lavede overskrifterne rent teknisk. Som du kan se på billedet, så har linjernes skrifttype forskellig størrelse, og det er enten mere eller mindre manuelt indtastet eller automatisk genereret.

Hvis vi går ud fra at det er programmerede overskrifter, hvad det nok er, så er spørgsmålet selvfølgelig hvordan. Mine undersøgelser ledte mig til Erik Loyer's slabtype algoritme. En algoritme, der forsøger at beregne den maksimale størrelse ud fra teksten og størrelsen på indholds-kassen.

Nuvel, det kunne man så begynde at implementere, men det er der heldigvis andre, der har gjort. Mit valg faldt på jSlabify, som er et jQuery plugin og derfor passer fint til mit formål. Og hvis man ser bort fra mindre skønhedsfejl, så fungerer det faktisk rigtigt godt.


Overskrift fra Parlamentet.dk

Sammen med packery til at håndtere layoutet og nogle AJAX-kald til at hente mere information om forslagene, så får man faktisk noget, der er lidt brugbart.

Matematikken

De beregninger jeg selv er nødt til at lave, er, hvor store kasserne skal være. Dette gøres på baggrund af, hvor populære forslagene er lige nu; der gives point for antal kommentarer, antal visninger, antal likes, og lignende. Derefter er det rimeligt simpelt at gange op eller dividere ned for at få nogle passende størrelser.

Hvis det skal være rigtigt brugbart for brugeren, så burde man nok lave alle beregningerne server-side og ikke client-side, da ydelsen er langtfra i top på ældre computere. Og der er i virkeligheden ingen gyldig grund til at beregne på alle variable, hver gang browseren loader siden.

Det eneste der absolut ikke virker er, hvis du genindlæser siden ved at trykke F5. Årsagen er endnu ukendt! Fixet!

Nå... hvad var det nu, jeg i virkeligheden skulle lave?

Læst 1475 gange

Emneord: udvikling javascript

Relaterede artikler:

27.09.2013
 TAG DEL: Information ud fra interesser

Der er endnu ingen debatindlæg...

Du burde være logget ind for at kommentere...Informér om nye indlæg i denne debat?