Lidt om folketingsåret 2013-14

af Thomas Huulbæk Titanium den 13. Juni 2014 Thomas Huulbæk Titanium

Det er tid til at gøre kort status over folketingsåret 2013-14 - et år, hvor der blev fremsat 319 lov- og beslutningsforslag i Folketinget. Tallet dækker over 120 beslutningsforslag, 197 lovforslag og 2 parlamentsforslag.

Ud af de 120 beslutningsforslag, der typisk fremsættes af oppositionen, blev 9 vedtaget og 41 forkastet. To forslag bortfaldt og resten falder for diskontinuitetsprincippet. Det er altså i alt 68 forslag, der ikke når at blive færdigbehandlet og derfor vil flere af dem sandsynligvis blive genfremsat i de kommende år. Demokratisk set er der ikke det store problem i, at forslagene ikke kommer til afstemning - det skyldes, at der ikke er konstateret flertal for dem og derfor ville resultatet være det samme. I Parlamentet.dk synes vi selvfølgelig det er sjovest, hvis det kommer til et egentligt resultat. Samtidig er det en fordel at kende MF'eres personlige holdninger til forslag, når det trods alt er dem, vi skal vælge til at repræsentere os.

190 af lovforslagene blev vedtaget, to blev forkastet, et tilbagetaget og fire er stadig fremsat. De to parlamentsforslag er stadig kladder, så dem kan du snildt hjælpe med at forbedre.

I år giver vi Folketinget en approval rating62. Det betyder egentlig bare, at vi var enige med Folketingets afstemninger 62 pct. af tiden. Vi nedstemte blandt andet loven om det nye Center for Cybersikkerhed, muligheder for juridisk kønsskiftekønsopdelt lønstatistik og den fælles patentdomstol (som dog blev vedtaget via folkeafstemningen) - alle forslag, som Folketinget vedtog i år.

Samtidig vedtog vi forslag om at begrænse den nye offentlighedslov, forslag om opholdstilladelsen til Edward Snowden, og vi ville gerne stoppe salget af DONG. Vi støttede også muligheden for en whistleblowerordning på forsvarsområdet.

Et af vores vigtigste formål er at gøre Folketingets lovforslag tilgængelige. Det gør vores uovertrufne og hårdtarbejdende frivillige blandt andet ved at skrive korte, præcise og objektive resumeer af dem. Dette år nåede vi at skrive 69 resumeer, så det er et område, hvor vi har brug for så meget hjælp som muligt. Kontakt mig endelig, hvis det har din interesse - du kan i øvrigt læse mere om arbejdet her.

Tak for i år! Vi håber selvfølgelig, at der kommer endnu mere aktivitet efter sommerferien og vil i hvert fald gøre vores bedste. Vi holder stadig åbent og du kan stadig deltage i udviklingen af vores egne forslag - og fremsætte dine egne.

Læst 1457 gange

18. Jun 2014 09:32
Thomas Huulbæk Titanium
Medlem
 
VERIFICERET

De forslag, der læses flest gange, er uden tvivl de, der handler om statsborgerskab - uden sammenligning. Hvis man ser på hele folketingsåret, så ser listen over de mest besøgte forslag sådan ud:

L 53: Lov om indfødsrets meddelelse
L 179: Lov om indfødsrets meddelelse
L 211: Lov om indfødsrets meddelelse
B 69: Opholdstilladelse til Edward Snowden
B 116: Nedsættelse af en kommission til undersøgelse af politiets og andre myndigheders behandling af politianmeldelser indgivet af Divine Business Solutions ApS og Lisborg Holding ApS og forhold relateret hertil hos bl.a. SKAT
L 192: Lov om Center for Cybersikkerhed
L 162: Dansk indfødsret til unge født og opvokset i Danmark m.v.
L 5: Forslag til lov om statsborgerskabsprøve
L 224: Reform af kontanthjælpssystemet, uddannelseshjælp for unge, aktivitetstillæg, gensidig gensidig forsørgelsespligt mellem samlevende, ændrede rådighedskrav, og sanktioner m.v.
L 1: Finansloven 2014

Det er ikke forslag, der er den store aktivitet på, hvis man ser bort fra det store besøgstal.

Du burde være logget ind for at kommentere...Informér om nye indlæg i denne debat?